UV-C in het kort

Beproefde technologie

UV-C technologie is meer dan 100 jaar oud en heeft zijn efficiëntie reeds bewezen tegen water- en luchtgedragen bacteriële, virale en parasitaire ziekten.

Elimineert COVID-19

UV-C is wetenschappelijk bewezen effectief tegen COVID-19. Lees hierover meer op onze nieuwspagina.

Geen resistentie

Micro-organismen kunnen geen resistentie tegen UV-C licht opbouwen. UV-C is future proof technologie.

Economisch

UV-C installaties hebben een lage aanschaf- en installatiekost en zijn eenvoudig te onderhouden. De lampen in onze toestellen hebben een uitzonderlijke levensduur van 50.000 uur wat 4 keer meer is dan gemiddeld.

Milieuvriendelijk

UV-C technologie is milieuvriendelijk en laat geen residu achter. UV-C licht is niet schadelijk voor de omgeving, het tast alleen het DNA van het micro-organisme aan en heeft geen enkel effect op andere eigenschappen.

Kort en krachtig

UV-C straling werkt onmiddellijk en de ruimte is onmiddellijk terug beschikbaar. Door het juiste type toestel op de juiste plaats in te zetten kunnen de cycli erg kort gehouden worden met 100% garantie op ontsmetting.

Geen chemicaliën

UV-C desinfectie is een fysisch proces. Er worden geen chemicaliën gebruikt. Smaak, kleur en geur van het medium (de drager, zoals vloeistoffen of oppervlakken) blijven onaangetast. Er wordt alleen licht gebruikt.

Meetbare efficiëntie

Het effect van de UV-C desinfectie is gerelateerd aan de UV dosis (het product van de intensiteit en de blootstellingstijd aan het micro-organisme). De efficiëntie kan eenvoudig gemeten worden.

Veilig

Kortstondige incidentele blootstelling aan UV-C houdt absoluut geen risico's in voor de gezondheid. UV-C kan ook niet doordringen tot in de ogen.